Adatvédelmi nyilatkozat


Tájékoztató rólunk

Az Aptiv PLC, mint adatkezelő elkötelezett az Ön személyes adatainak védelme és biztonsága mellett. Az Aptiv PLC (“Aptiv”) egy Írországban bejegyzett részvénytársaság, amelynek bejegyzett székhelye a következő címen található: Aptiv, 5 Hanover Quay, Dublin 2, Írország, D02VY79. Az adatvédelmi nyilatkozat érvényben van, ha Ön ellátogat az Aptiv.com oldalra, beleértve azt is, ha az oldalra irányítják, vagy ha az oldalon keresztül kapcsolatba lép velünk megjegyzéssel, kéréssel vagy ügyfélszolgálati megkereséssel. Az Öntől begyűjtött egyéb Vállalati webhelyekkel, termékekkel, szolgáltatásokkal vagy mobilalkalmazásokkal kapcsolatos személyes adatokra (beleértve azokat is, amelyeket a vállalatcsoport tagjai bocsátottak az Ön rendelkezésére) eltérő adatvédelmi nyilatkozatok vonatkozhatnak. Fontos, hogy elolvassa ezt az adatvédelmi nyilatkozatot minden egyéb adatvédelmi nyilatkozattal és egyéb értesítéssel együtt, amelyet az Ön rendelkezésére bocsátunk.

Ennek az oldalnak a használatával, az ahhoz való hozzáféréssel és a velünk való kapcsolatfelvétellel Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Ön személyes adatait a jelen nyilatkozatban leírt módon kezeljük. Az Aptiv weboldal az egyik elsődleges kommunikációs csatornánk, melyen tájékoztatást nyújtunk programjainkról és szolgáltatásainkról.

Fontos, hogy elolvassa az adatvédelmi nyilatkozatot, és tájékozódjon arról, hogyan és mire használjuk adatait. Ha kérdése van a nyilatkozattal vagy személyes adatai kezelésével kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba az Aptiv-val az alábbi e-mail-címen: privacy@aptiv.com. Ha az adataihoz való hozzáférés miatt lép velünk kapcsolatba velünk, illetve ha nem értékesít Kaliforniában, lépjen kapcsolatba velünk itt.


Az Önről tárolt információk típusai

Személyes adatnak minősül minden olyan, adott személyre vonatkozó információ, amely alapján az adott személy azonosítható.

Amikor igénybe veszi szolgáltatásainkat vagy Aptiv-termékeket vásárol, az alábbi személyes adatait gyűjthetjük, tárolhatjuk és használhatjuk fel:

  • Személyazonosító adatok – olyan adatok, mint keresztnév, leánykori név, vezetéknév, felhasználónév vagy bármely hasonló azonosító, cím, cég/szervezet neve, születési dátum.
  • Kapcsolattartási adatok – név, megnevezés/titulus, címek, telefonszámok, üzleti és személyes e-mail-címek.
  • Profiladatok – az Ön felhasználóneve és jelszava, a végrehajtott vásárlásai vagy megrendelései, érdeklődési köre, preferenciái, visszajelzései és felmérésekre adott válaszai.
  • Tranzakciós adatok – az Önhöz kapcsolódó fizetésekre vonatkozó adatok, valamint a tőlünk vásárolt termékek és szolgáltatások egyéb adatai.
  • Marketing- és kommunikációs adatok – az Ön preferenciáira vonatkozó adatok a tőlünk és harmadik felektől származó marketingmegkeresésekkel kapcsolatban, valamint az Ön kommunikációs preferenciái.
  • Interakciós és használati adatok – amikor kapcsolatba lép velünk, rögzítjük a megkeresés részleteit (például telefonhívások, e-mailes és nyomtatott levelezés, valamint a weboldalunk, termékeink és szolgáltatásaink használatára vonatkozó információk). Ha Ön panaszt tesz, akkor a panasszal kapcsolatos adatokat is feldolgozzuk.
  • Kötelező adatok – olyan adatok, amelyek gyűjtése kötelező számunkra az üzleti tevékenységünkre vonatkozó jogi és szabályozási kötelezettségnek való megfelelés miatt
  • Érzékeny adatok – az Ön egészségi állapotára vonatkozó információk, beleértve betegségeit is, amennyiben ezekről tájékoztat minket, hogy figyelembe tudjuk venni, amikor igénybe veszi szolgáltatásainkat, beleértve az egyenlőségi jogszabályok szerinti kötelezettségeink teljesítését is.
  • Technikai adatok – például IP-cím, az Ön bejelentkezési adatai, a böngésző típusa és verziója, az időzóna beállítása és helye, a böngésző plugineinek típusa és verziója, az operációs rendszer és platform, valamint a weboldal eléréséhez használt eszközök egyéb adatai.
  • Rögzített képi (videó) adatok – biztonsági, egészségügyi és biztonsági vagy termékfejlesztési célokból rögzített személyes adatfelvételek.


Hogyan gyűjtjük személyes adatait?

Személyes adatokat gyűjtünk az Önnel való interakcióink során, amikor igénybe veszi szolgáltatásainkat, megvásárolja termékeinket, vagy amikor kitölti adminisztratív űrlapjainkat nyomtatott vagy online formában. Termékeink vagy szolgáltatásaink fejlesztése során is gyűjthetünk adatokat; ide tartozhatnak a nyilvános helyeken gyűjtött rögzített képi adatok is.

A különféle adatgyűjtési módok:

  • Közvetlen interakciók. Amikor használja weboldalunkat, űrlapokat tölt ki, vagy postai úton, telefonon, e-mailben, illetve más módon lép velünk kapcsolatba, Ön megadhatja nekünk személyes, kapcsolattartási, pénzügyi, interakciós és használati adatait. Ez magában foglalja a termékeink vagy szolgáltatásaink igénylésekor megadott személyes adatokat:
    • Felhasználói fiók létrehozása a weboldalunkon;
    • Szolgáltatásainkra vagy kiadványainkra való feliratkozás;
    • Marketing jellegű megkeresések igénylése;
    • Versenyen, promócióban vagy felmérésben való részvétel;
    • Visszajelzés küldése;
    • Személyes és kapcsolattartási adatok az EU-n belüli vagy kívüli székhelyű adatközvetítőktől vagy adatgyűjtőktől;
    • Személyes és kapcsolattartási adatok nyilvánosan elérhető  forrásból, pl. cégjegyzék;
    • Kutatási és fejlesztési tevékenységben való részvétel
  • Automata technológiák és interakciók. Weboldalunkon történő interakciói során automatikusan gyűjthetünk technikai adatot eszközéről, böngészési tevékenységéről és szokásairól. Ezeket a személyes adatokat cookie-k, szervernaplók és más hasonló technológiák segítségével gyűjtjük. Tekintse meg cookie-kra vonatkozó szabályzatunkat a további részletekért.
  • Harmadik féltől vagy nyilvánosan elérhető forrásból származó adatok. Az alábbiak szerint kaphatunk harmadik féltől vagy nyilvános forrásból Önre vonatkozó személyes adatokat:
    • Technikai adatok az alábbi forrásokból:
      • az EU-n belüli vagy kívüli székhelyű analitikai szolgáltatók, például a Google;
      • az EU-n belüli vagy kívüli székhelyű hirdetési hálózatok; és
      • az EU-n belüli vagy kívüli székhelyű keresési információ szolgáltatók.
    • Rögzített képi adatok gyűjtése közforgalmú autópályákon közlekedő járműveken keresztül


Hogyan használjuk fel személyes adatait

A weboldalunkon keresztül vagy a kapcsolatfelvétel során gyűjtött személyes adatokat többek között a következő célokra használhatjuk fel:

  • Szolgáltatások és tranzakciók. Személyes adatait felhasználhatjuk arra, hogy szolgáltatásokat nyújtsunk Önnek, vagy elvégezzük az Ön által kért tranzakciókat, többek között, de nem kizárólagosan: az Ön által megvásárolt vagy más módon igénybe vett termékekről vagy szolgáltatásokról való tájékoztatás, a megvásárolt termékek regisztrálása, a termékrendelések feldolgozása, a garanciális igények kezelése, a termékkatalógusok cseréje, az ügyfélszolgálati kérések megválaszolása és a weboldalaink használatának megkönnyítése.
  • Weboldalaink, vállalatunk működtetése és védelme. Felhasználhatjuk személyes adatait weboldalaink és vállalatunk működtetése és védelme során, beleértve a hibaelhárítást, a rendszerkarbantartást, a támogatást, a jelentéseket és az adatok tárolását.
  • Vállalatunk, weboldalaink, termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése. Személyes adatait felhasználhatjuk üzleti elemzések elvégzésére vagy más olyan célra, amely segít vállalatunk, weboldalaink, termékeink és szolgáltatásaink minősége javításában (beleértve az új termékeket és szolgáltatásokat), például weboldalaink az Ön preferenciáihoz vagy érdeklődési köréhez való igazításával.
  • Marketing. A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően felhasználhatjuk személyes adatait arra, hogy tájékoztassuk Önt az Önt érdeklő termékekről vagy szolgáltatásokról, illetve hogy tájékoztassuk Önt az ajánlatokról, eseményekről, hírekről, felmérésekről, különleges ajánlatokról és az ezekhez kapcsolódó témákról. Bármikor ingyenesen lemondhatja az e-mailben küldött marketingközleményeket; ehhez használja a “leiratkozás” linket, amelyet megtalál minden, tőlünk kapott e-mailes marketinganyagban, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot itt.
  • Kutatás és elemzés. Személyes adatait felhasználhatjuk olyan kutatási és elemzési célokra, amelyek segítségével az Ön vásárlási preferenciáit elemezzük, beazonosítjuk az Ön igényeinek leginkább megfelelő termékeket és szolgáltatásokat, valamint Önnek küldött reklámok hatékonyságát mérjük. Adatait jövőbeni termékinnovációkhoz is felhasználhatjuk.
  • Jogérvényesítés: Az általunk gyűjtött személyes adatokat felhasználhatjuk csalás, szellemi tulajdonjogok megsértése, felhasználási feltételeink megsértése, törvénysértések vagy a weboldalainkkal való egyéb visszaélések felderítése, megelőzése és az azokra való reagálás érdekében.

Amennyiben a jogszabályok megengedik, a weboldalainkon keresztül gyűjtött információkat összekapcsolhatjuk az Önről tárolt egyéb információkkal (például a termékeink és szolgáltatásaink használatára vonatkozó információkkal), hogy amikor kapcsolatba lép velünk, jobb és egységesebb ügyfélélményt nyújthassunk Önnek, illetve a jelen nyilatkozatban meghatározott egyéb célokból. Személyes adatait nem értékesítjük.


Az adatok feldolgozásának jogalapja

Amennyiben a törvény megköveteli, biztosítjuk személyes adatai feldolgozásának jogalapját. Legtöbb esetben a jogalap az alábbi:

  • az adatfeldolgozás az általunk nyújtott szolgáltatások teljesítéséhez szükséges;
  • az adatfeldolgozás jogi kötelezettségeink teljesítéséhez szükséges, beleértve az alkalmazandó törvényeknek, rendeleteknek, kormányzati és kvázi-kormányzati kéréseknek, bírósági végzéseknek vagy idézéseknek való megfelelést;
  • a feldolgozás az Ön azon hozzájárulásán alapul, hogy személyes adatait egy vagy több meghatározott célból (pl. marketing) feldolgozzuk; vagy
  • a feldolgozás jogos érdekünk, például a weboldalaink, termékeink és/vagy szolgáltatásaink fejlesztése és javítása ügyfeleink javára.                                                          


Ha nem adja meg személyes adatait

Amennyiben nem adja meg a kért információt, lehetséges, hogy nem tudjuk biztosítani a kért szolgáltatást vagy elvégezni a tranzakciót.

Amennyiben szerződéskötéshez és szolgáltatásaink nyújtásához van szükségünk a személyes adataira, ezt egyértelműen jelezzük.


Egyéb cél

Ha a személyes adatait más célra kell felhasználnunk, erről értesítjük Önt, és ismertetjük ennek jogalapját, kivéve, ha ezt jogszabály írja elő vagy teszi lehetővé (ebben az esetben az Ön tudta vagy beleegyezése nélkül is feldolgozhatjuk az Ön személyes adatait).


Hogyan használjuk fel a kifejezetten érzékeny személyes adatokat

A kifejezetten érzékeny személyes adatok különleges kategóriába esnek, és így magasabb szintű védelmet igényelnek.

A személyes adatok eme különleges kategóriáit akkor dolgozzuk fel, ha jogi kötelezettségeinknek kell eleget tennünk, vagy ha erre közérdekből van szükség.

Ritkább esetben akkor is feldolgozhatunk ilyen típusú adatokat, ha azokra jogköveteléssel kapcsolatban van szükség; ha ez az Ön (vagy valaki más érdekeinek) védelme érdekében történik, és Ön nem képes beleegyezését adni; vagy ha Ön már nyilvánosságra hozta ezt az információt.

Az Ön fizikai vagy mentális egészségi állapotára, illetve esetleges rokkantsági státuszára vonatkozó információkat az Ön egészségének és biztonságának biztosítása érdekében használjuk fel akkor, amikor igénybe veszi szolgáltatásainkat, valamint az egyenlőségre vonatkozó jogszabályok előírásainak teljesítésekor.


Automatikus döntéshozatal

Automatikus döntéshozatal akkor történik, amikor egy elektronikus rendszer személyes információkat használ fel egy emberi beavatkozás nélküli döntés meghozatalakor.

Önnel kapcsolatban nem hoznak olyan kizárólag automatizált alapú döntést, amely jelentős hatást gyakorolna Önre, kivéve, ha erre törvényes alapunk van, és erről értesítettük Önt.


Marketing

Felvehetjük Önnel a kapcsolatot a helyszínen, postai úton, e-mailben, telefonon vagy a közösségi médiában termékeinkkel és szolgáltatásainkkal, valamint más olyan eseményekkel kapcsolatban, amelyek érdekelhetik Önt.

Akkor kaphat marketing jellegű megkereséseket tőlünk, ha:

  • kérte, vagy beleegyezett, hogy információkat kapjon tőlünk; vagy
  • terméket vagy szolgáltatást vásárolt tőlünk (marketingkommunikációnk az Aptiv’ hasonló termékeiről vagy szolgáltatásairól szól); vagy
  • ez jogos érdekünk,

és Ön egyik esetben sem tiltotta le a marketing jellegű kommunikáció fogadását.

Ön csak akkor kap a fenti (b) pont szerinti elektronikus marketing jellegű megkereséseket, ha korábban ilyen termékeket vagy szolgáltatásokat vásárolt.

Ön jogosult arra, hogy személyes adatainak direkt marketing célú felhasználásának leállítását kérje. Ha élne ezzel a joggal, kattintson a "leiratkozás" lehetőségre a kapott e-mail alján, vagy jelezze igényét az alábbi link segítségével itt .


Adatok megosztása

Akkor osztjuk személyes adatait harmadik féllel, ha ez az Önnel kötött szerződésünk teljesítéséhez szükséges, ha ehhez egyéb jogos érdekünk fűződik, vagy ha ezt jogszabály írja elő.

Az Ön adatait megoszthatjuk megbízható harmadik fél szolgáltatókkal. Személyes adatait más harmadik féllel is megoszthatjuk, például jogszabályban foglalt feladataink kapcsán, szabályozó hatósággal, illetve a jogszabályoknak való megfelelés céljából.

Minden harmadik fél szolgáltató köteles kellő biztonsági intézkedéseket tenni az Ön személyes adatainak védelmében a tevékenységükhöz kapcsolódó kockázatok alapján, beleértve a hozzáférés megfelelő szabályozását is. Kizárólag a mi utasításaink alapján dolgozzák fel az Ön személyes adatait, titoktartási kötelezettség terhe alatt. A harmadik féltől megköveteljük, hogy tartsák tiszteletben az Ön adatainak biztonságát, és azokat a jogszabályoknak megfelelően kezeljék.


Adatok továbbítása az EU-n kívülre

Az Önről gyűjtött személyes adatokat az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívülre is továbbíthatjuk, amennyiben a megbízható szolgáltató székhelye az EGT-n kívül található.  Mindig megtesszük a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy az adatainak az EGT-n kívülre történő továbbítása esetén ne csorbuljanak az Ön adatvédelmi jogai. Ahol szükséges, kellő biztonsági intézkedéseket teszünk a cégcsoportunk vállalatainál, a szolgáltatóknál, a velünk szerződésben álló felekkel, a forgalmazóknál, illetve egyéb üzleti partnereinknél és ügynökeinknél azért, hogy a személyes adatok EGT-n kívüli továbbításánál is megfelelő adatvédelmet biztosítsunk. A szükséges lépések jellemzően az uniós általános szerződési feltételeket tartalmazzák az EU általános adatvédelmi rendelet 46. cikkének (2) bekezdésével összhangban. Ha további információkat szeretne kapni a személyes adatainak védelme érdekében alkalmazott lépésekről, lépjen kapcsolatba velünk a jelen nyilatkozat végén található elérhetőségen.


A "Do Not Sell Rights" jog

A kaliforniai lakosoknak joguk van jelezni, hogy nem engedélyezik a személyes adataik általunk történő értékesítését. Mint fentebb említettük, nem értékesítjük kaliforniai lakosok személyes adatait.


Adatok megőrzése

Személyes adatait csak addig őrizzük meg, amíg a gyűjtés céljának teljesítéséhez szükséges.

Bizonyos esetekben biztosíthatjuk az Ön személyes adatainak anonimitását, hogy azok a továbbiakban ne legyenek Önhöz köthetők; ilyen esetekben az adatokat az Ön értesítése nélkül is felhasználhatjuk.


Hozzáférési, helyesbítési, törlési és korlátozási jogok

Az Ön kötelessége értesíteni minket a változásokról

Fontos, hogy az Önről tárolt személyes adatok pontosak és aktuálisak legyenek. Kérjük, tájékoztasson minket, ha személyes adatai megváltoznak.

A személyes adataival kapcsolatos jogai

Bizonyos körülmények között törvényes joga van ahhoz, hogy:

  • Hozzáférést kérjen személyes adataihoz.
  • Az Önről tárolt személyes adatok helyesbítését kérje.
  • Személyes adatai törlését kérje.
  • Megtiltsa személyes adatainak feldolgozását.
  • Kérje személyes adatai feldolgozásának korlátozását.
  • Kérje személyes adatainak továbbítását egy másik fél részére.

Ha szeretné személyes adatait felülvizsgálni, ellenőrizni, helyesbíteni vagy törlésüket kérni, megtiltaná feldolgozásukat, vagy kérné továbbításukat egy másik fél részére, nyújtsa be kérelmét az alábbi link segítségével  itt.

Személyes adataihoz való hozzáférésért (vagy bármely más joga gyakorlásáért) nem kell díjat fizetnie. Azonban ésszerű díjat számíthatunk fel, ha a hozzáférés iránti kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy túlzott mértékű. Ilyen esetben alternatívaként megtagadhatjuk a kérése teljesítését.

Előfordulhat, hogy specifikus információt kell kérnünk Öntől személyazonossága és az információhoz való hozzáférési jogának (vagy bármely más jogának) igazolásához. Ez további biztonsági intézkedés azért, hogy a személyes adatok ne kerüljenek olyan személyhez, akinek nincs hozzá joga.


A hozzájárulás visszavonásához való jog

Azon korlátozott számú esetekben, amikor Ön hozzájárulását adta személyes adatainak meghatározott célú gyűjtéséhez, feldolgozásához és továbbításához, jogosult arra, hogy a szóban forgó adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonja. Hozzájárulása visszavonásához küldje be kérelmét az alábbi linken. Amint értesülünk arról, hogy Ön visszavonta hozzájárulását, a továbbiakban nem kezeljük az adatait az Ön által eredetileg elfogadott cél vagy célok érdekében, kivéve, ha erre más törvényes jogalapunk van.


Gyermekek

Ez a weboldal nem gyermekeknek készült, és nem célja, hogy gyermekeket szólítson meg. Az Aptiv nem gyűjt tudatosan adatokat gyermekekről. Ha Ön még nem töltötte be a 16. életévét, kérjük, ne használja ezt a weboldalt.


Más weboldalak

Weboldalunk hivatkozásokat tartalmaz más weboldalakra, beleértve harmadik feleket, akik a jelentkezési folyamatunkat kezelik. Ez a nyilatkozat csak erre a weboldalra vonatkozik, és ha más weboldalakra mutató linkekre kattint, olvassa el azok saját adatvédelmi nyilatkozatát. A webcím (URL) megváltozása (más tényezők mellett) segít felismerni más szolgáltatók weboldalait.


Panaszok

Önnek bármikor joga van panaszt tenni az adatvédelmi bizottságnál (Data Protection Commission), vagyis az ír adatvédelmi felügyeleti hatóságnál. Az adatvédelmi bizottság elérhetősége: az adatvédelmi biztos székhelye. Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23, Írország, illetve e-mailen info@dataprotection.ie.


Adatvédelmi nyilatkozat változása

Fenntartjuk a jogot a nyilatkozat bármikori frissítésére. Időről időre más módon is értesíthetjük Önt személyes adatainak feldolgozásáról.

Ha bármilyen kérdése van ezzel a nyilatkozattal kapcsolatban, küldje be kérelmét az alábbi linken itt.